Oplichters misbruiken goede naam Mengelers Groep op Marktplaats

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Autobedrijf Mengelers Groep, met onder meer een vestiging in Sittard-Geleen, waarschuwt voor Marktplaats-fraude.

Het bedrijf meldt in een e-mail aan relaties en klanten dat oplichters de goede naam van het bedrijf misbruiken. “Sinds enige tijd ervaren wij als bedrijf, maar ook onze personeelsleden zelf, hinder van Marktplaats-fraude. We werken op dit moment met verschillende partijen aan een blijvende oplossing, maar weten op dit moment niet wanneer en of deze er zal komen.”

Wat is er aan de hand?

Oplichters plaatsen op Marktplaats onder de naam Autobedrijf Mengelers B.V. advertenties die evenwel niets met Mengelers te maken hebben. Daarbij worden meestal foto’s geplaatst van occasions die al eerder door Mengelers werden verkocht. De oplichters bieden deze auto’s tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan.

Aanbetalen voor het reserveren van een occasion? Trap er niet in!

Daarbij geven ze in vrijwel alle gevallen aan dat er veel vraag is naar de betreffende occasion en dat deze alleen gereserveerd kan worden tegen aanbetaling. Deze reservering wordt aangeboden tegen 25% van de aankoopprijs. U voelt de bui al hangen: die centen bent u kwijt! Het bedrijf laat weten al meldingen van gedupeerden te hebben ontvangen die in deze oplichterstruc zijn getrapt.

Mengelers Groep laat weten nooit om een aanbetaling te vragen bij een reservering of een proefrit.

Misbruik van naam en foto werknemer

De oplichters schromen er verder niet voor om de naam én foto van een van medewerker van Mengelers Groep in alle contacten met geïnteresseerden te gebruiken. Dit kan bij geïnteresseerden voor een herkenning zorgen en bijdragen aan de geloofwaardigheid. Dit heeft vanzelfsprekend een niet te onderschatten negatieve weerslag op de betreffende medewerker en zijn goede naam. Ook andere autobedrijven zijn de dupe geworden van deze Marktplaats oplichters.

Mocht u iemand kennen die zoekt naar een occasion en daarvoor Marktplaats gebruikt, geef deze waarschuwing dan zeker door!

'

Reacties

article
166686
Autobedrijf Mengelers Groep, met onder meer een vestiging in Sittard-Geleen, waarschuwt voor Marktplaats-fraude. Het bedrijf
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190712/oplichters-misbruiken-goede-naam-mengelers-groep-op-marktplaats/
2019-07-12T18:40:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/07/12183943/mengelers-groep.jpg
Marktplaats, Mengelers Groep
Nieuws