Een drol verpakken is wat anders dan een drol opruimen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Los van de discussie over hoe rechtvaardig het heffen van hondenbelasting is: als hondenbezitter hoor je de drollen die je trouwe metgezel tijdens een wandelingetje produceert netjes op te ruimen.

Veel hondenbezitters doen dat inmiddels netjes. Je ziet ze – conform artikel 2.58 van de gemeentelijke APV – gewapend met een plastic zakje of ander opruimmiddel – de dampende en hopelijk niet al te weke drol oppakken met het zakje om de hand om dat vervolgens van de hand af over de uitwerpselen heen te trekken. Op naar de vuilnisbak met dat dichtgeknoopte zakje, zou je denken. Maar dat laatste is niet voor iedereen evident. Regelmatig – zoals op bovenstaande foto de Sittardse Parklaan – tref je langs de weg verpakte drollen aan. En dat is geen opruimen in de zin van lid 3 van artikel 2.58 van de APV.

Kennelijk was het voor het baasje teveel moeite om de drol in een vuilnisbak te deponeren. Zo’n bak kom je onderweg vast wel tegen. En anders kan het zakje met uitwerpselen thuis bij het vuil. Verpakte drollen op straat achterlaten is net zo ongepast als het onverpakt achterlaten ervan.

Cookieinstellingen