Kamp westzijde Tudderenderweg wordt na verhuizing natuurgebied

Foto: beeldcitaat Google

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft een aantal vragen van de Stadspartij beantwoord over het deel van het woonwagenkamp aan de westzijde van de Tudderenderdweg.

Het College laat weten dat het de bedoeling is om het gebied aan de westzijde van de Tudderenderweg na de verhuizing van de drie gezinnen die daar nu nog wonen en de sanering van de verontreinigde bodem in te richten als natuurgebied.

Dit is in lijn met het door de provincie Limburg voorgestane beleid voor gebieden binnen de Ecologische Hoofd Structuur (EHS), waarvan deze locatie deel uitmaakt.

In het kader van de studie Zitterd Climate Proof (Corio Glana) komt dit gebied aan de orde met voorstellen voor het herstel van de historische Naete Bour. De studie omvat het hele beekdalgebied, ook waar nu het woonwagenkamp is gelegen. Naast de rol binnen het watersysteem (waterberging en waterconservering) van de stad, wordt gewezen op de potentie van deze historisch plek voor recreatie en sport.

Het is nog niet bekend wanneer de drie gezinnen naar het aan de oostzijde van de Tudderenderweg gelegen gerenoveerde woonwagenkamp.

Cookieinstellingen