Augustus Sint Rosamaand in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De maand augustus staat in Sittard steevast in het teken van stadspatrones Sint Rosa van Lima, beschermheilige van de stad.

Dit jaar is een bijzonder jaar, want in november is het exact 350 jaar geleden dat in Sittard werd besloten Sint Rosa van Lima aan te wijzen als stadspatrones.

Dit jaar heeft de Sint Rosamaand als thema ‘Ervaar de magie van het samen bewonderen en beleven!’. In augustus wordt de Sint Rosakapel op de zondagmiddagen opengesteld door het Kerkwachtgilde.

H. Missen in de openlucht

Op de drie dinsdagen voorafgaand aan de laatste zondag van augustus wordt bij de Sint Rosakapel, in de openlucht om 19:00 uur ’s avonds een H. Mis gehouden.

Op dinsdag 6 augustus wordt de H. Mis opgedragen door bisschop Harrie Smeets. Deze dienst wordt muzikaal opgeluisterd door de Philharmoniker. Op dinsdag 13 augustus wordt de H. Mis opgedragen door deken Wilbert van Rens. De dienst wordt muzikaal opgeluisterd door een ensemble van harmonie St.-Joseph. En op dinsdag 20 augustus wordt de H. Mis opgedragen door Vincent Goulmy, vicaris missiezaken. Deze dienst wordt opgeluisterd door René Haustermans.

Op vrijdag 23 augustus wordt de kerkelijke feestdag van de Heilige Rosa van Lima om 19:00 uur gevierd met een H. Mis in de St.-Michielskerk. Op zaterdag 24 augustus begint dan het jaarlijks Sint Rosafeest. Om 18:00 uur is er in de Sint Michielskerk een pelgrimsmis.

Hoogfeest van Sint Rosa

Het Hoogfeest van Sint Rosa wordt op zondag om 09:30 uur gevierd met een pontificale hoogmis in de Sint Michielskerk. Bisschop monseigneur Smeets is daarbij hoofdcelebrant, pater Dinklo en deken Van Rens zijn de concelebranten. Aansluitend trekt vanuit de Sint Michielskerk de Sint Rosaprocessie naar de Sint Rosakapel.

Op maandag 26 en dinsdag 27 augustus vertrekt om 09:30 uur een bidprocessie naar de Sint Rosakapel. Aansluitend is er een H. Mis, die wordt opgeluisterd door de Hofzèngesj oet Euverhaove.

Op zaterdag 2 en zondag 3 november wordt gevierd dat de heilige Rosa 350 jaar stadspatrones van Sittard is.

Cookieinstellingen