PvdA wil betere samenwerking in gemeenteraad Sittard-Geleen

komkommertijd
Foto: SGN

Het politieke reces in de gemeente Sittard-Geleen begon twee weken geleden met een conflict binnen de DNA-fractie.

In de zomerperiode moet blijken of de coalitie haar meerderheid blijft behouden. Paul Kubben laat vanuit zijn tuin weten dat de PvdA deel blijft nemen aan de coalitie. “Ook in deze Zóres- und Jókresszeit (komkommertijd – red.) moet je van je laten horen. Het lijkt me onverstandig daar mee te wachten totdat ik op vakantie ben. Daarom nu dit signaal.”

De fractievoorzitter van de PvdA hoopt op goede gesprekken in deze zomerperiode. “Onze prachtige gemeente is niet gebaat bij een gemeenteraad met politieke partijen die teveel met zichzelf of met elkaar bezig zijn. We staan voor veel uitdagingen, met veel te weinig geld. Denk aan de energietransitie, het behouden van sociale zekerheid, het onderhoud van de openbare ruimte en onze wegen, en uiteraard ook de parkeertarieven. Laten we samen de schouders eronder zetten.”

Paul Kubben geeft aan dat deze zomerperiode tijd biedt om terug te blikken: “Ik zit er nu een jaar en zie dat we veel tijd verdoen als gemeenteraad. Er worden persoonlijke vetes uitgevochten tussen met name enkele mannen van een zekere leeftijd. Maar helaas doen ook enkele jongere raadsleden mee aan dat spel. Hoe dan ook, onze stad heeft het echt nodig dat we anders gaan werken als raad. Minder rancune naar elkaar, minder terugkijken, meer samenwerken en meer vooruitkijken. Pas dan kunnen we de knelpunten voor onze inwoners echt goed gaan aanpakken.”

“And now for something completely different,” laat hij tot slot weten, “ik hoop van ganser harte dat het songfestival naar Maastricht komt. Mooi voor onze hele regio, zeker ook om het toerisme in Sittard-Geleen verder op de kaart te zetten!”

Reacties

0