Die Zauberflöte: opera op Kasteel Limbricht op een fraaie zomeravond

De eerste openluchtopera die zaterdagavond werd gehouden op het terrein van Landgoed Kasteel Limbricht was een schot on de roos.

Het evenement, waarbij operagezelschap Opera Classica Europa (OCE) de bekende opera Die Zauberflöte van W.A. Mozart opvoerde, kon ondanks een compleet verregende repetitie rekenen op een fraaie zomerse avond. De voorstelling duurde bijna drie uur en werd door ruim 800 bezoekers bijgewoond.

Wie het kasteel van Limbricht wel eens heeft bezocht zal zonder meer kunnen beamen dat het een magnifieke locatie voor een openlucht opera of concert is.

Frank Keysers, bestuurslid van de Stichting Kasteel Limbricht en Igor Stel, uitbater van Kasteel Limbricht, heetten de gasten van harte welkom. Onder hen een aantal bezoekers van adellijke komaf. Uit België waren graaf en gravin d’Aspremont-Lynden op het evenement afgekomen. Zij willen OCE op hun kasteel Barvaux-Condroz een voorstelling laten uitvoeren en kwamen zaterdagavond indrukken opdoen in Limbricht. Verder waren de familie Freiherr Von Wrede-Leerodt van kasteel Leerodt bij Geilenkirchen en de familie Prinz von Merode aanwezig. Op slot Merode – bij Düren – verzorgt OCE elk jaar een drukbezochte uitvoering.

OCE heeft dit jaar in totaal 30 uitvoeringen op het programma staat. Op die van zaterdagavond in Limbricht na allemaal in Duitsland en voor het merendeel openlucht voorstellingen.

Die Zauberflöte werd opgevoerd door 16 operazangers en – zangeressen, het operakoor van de University of Northern Colorado en het Rhein-Main-Philharmoniker met een strijkersensemble uit Japan, onder leiding van dirigent Jud Perry. De regie en algehele leiding was in handen van Michael Vaccaro.

Die Zauberflöte op Kateel Limbricht

Reacties