The Armed Man – a mass for peace

Foto: SGN

Op zondagmiddag 29 september vindt in de Hanenhof in Geleen in verband met de viering van 75 jaar bevrijding een bijzonder Bevrijdingsconcert plaats.

Dan verzorgen harmonie St. Cecilia uit Grevenbicht-Papenhoven en gemengd koor Synoïdos uit Sittard samen met Vocaal Ensemble Sirena uit Eindhoven en Mannenkoor Lambardi uit Helmond een uitvoering van het door Sir Karl Jenkins gecomponeerde werk The Armed Man, a mass for peace.

De compositie handelt niet alleen over de oorlog, maar ook over de gevolgen ervan en ze bevat teksten die hoop brengen en wijzen op duurzame vrede.

Het werk wordt onder leiding van dirigent Jos Simons uitgevoerd door 180 zangers, 70 muzikanten en 2 solisten. Daarbij wordt het een multimediale voorstelling: de uitvoering wordt ondersteund door beelden en verhalen. De beelden zijn ter beschikking gesteld door het archief van Erfgoedcentrum De Domijnen en verschillende generaties zullen vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Verder verlenen museum EyeWitness uit Beek en het Regiment Limburgse Jagers hun medewerking aan deze bijzondere en indrukwekkende voorstelling.

De entree voor dit Bevrijdingsconcert bedraagt 15 euro. Het concert begint om 15:00 uur.

Kaarten zijn te bestellen via een e-mail aan [email protected] of via de website van harmonie St. Cecilia.

Reacties

0