Aangename temperatuur voor deelnemers Geleense Autoparade

Vandaag werd in Geleen de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade gehouden.

Gelukkig is het gedaan met de hitte. Een ritje in een classic car of een oldtimer is met de temperaturen van afgelopen week namelijk geen pretje: de oude auto’s hebben – enkele oudere Amerikaanse sleeën misschien daargelaten – geen airconditioning. En een raampje openzetten bij een temperatuur van tegen de 40 graden biedt nou ook niet veel verkoeling voor de inzittenden. En ook voor de koeling van de automotoren zou de hitte tot problemen hebben kunnen leiden.

Volgens Ad Hoogenboom, secretaris van de Stichting Oldtimervrienden Limburg (STOVL) die dit evenement voor trotse bezitters van oldtimers en classic cars organiseert, namen er deze editie weer zo’n 200 oude automobielen deel aan de twee toertochten die vandaag werden gehouden. De deelnemers kwamen uit alle delen van Nederland en uit België en Duitsland.

De bouwjaren van de deelnemende classic cars variëren van net na de Tweede Wereldoorlog tot halverwege de jaren ’80 van de vorige eeuw. Enkele bijzondere voertuigen die voorbij kwamen waren een Wartburg, een begrafenisauto, een Opel Rekord uit de jaren ’60 en een Engelse Riley uit 1953. De meeste deelnemers hebben hun karretje met veel liefde onderhouden en/of gerestaureerd. En anders gaan ze dat binnenkort ongetwijfeld nog doen.

Automobielen van vóór de Tweede Wereldoorlog waren er ook: deze museumstukken stonden ter bezichtiging opgesteld op de Raadhuisstraat, maar reden niet mee in de toertochten.

Reacties

Cookieinstellingen