Eerste openluchtmis Sint Rosaviering zeer druk bezocht

Elk jaar, op de drie dinsdagavonden voorafgaand aan de viering van het Hoogfeest van Sint Rosa, worden aan de voet van de Sint Rosakapel openluchtmissen opgedragen.

Deze eerste dinsdagavond was het bijzonder druk op de Kollenberg in Sittard. Het gebeurt immers niet vaak dat de bisschop er de heilige mis opdraagt. De nog niet zo lang geleden tot bisschop gewijde monseigneur Harrie Smeets, die oorspronkelijk afkomstig is uit Born en die in Sittard naar school ging, preekte over de hoogtepunten die in een mensenleven niet zelden worden afgewisseld door flinke dieptepunten. En dat we die ook zullen moeten doorleven en doorstaan. Tijdens de dienst diende de bisschop aan drie mensen het Heilig Vormsel toe.

Aan het slot van de sfeervolle, door de Philharmoniker opgeluisterde dienst, vertelde hij dat hij de traditie van de openluchtmissen in de aanloop naar Sint Rosazondag al van jongs af aan kent. Hij woonde als kleine jongen weleens zo’n mis bij wanneer hij vanuit Born bij zijn oma in Sittard logeerde. De bisschop is ook celebrant bij de pontificale hoogmis op 24 augustus in de Sint Michielskerk en de Sint Rosaprocessie.

2019 is wat de verering van Sint Rosa betreft overigens een bijzonder jaar. In november is het namelijk 350 jaar geleden dat het stadsbestuur op voordracht van de paters Dominicanen besloot om Rosa van Lima aan te wijzen als stadspatrones en beschermheilige.

Cookieinstellingen