Café Amadeus en Gulpener doen beklag bij raad over Horecastraatje

Foto uit 2017
Foto uit 2017
Foto: Ton Raeven

Kerckhoffs Advocaten heeft namens zijn cliënten Gulpener Bierbrouwerij BV en café Amadeus een brief aan de gemeenteraad gestuurd inzake de herontwikkeling van het Horecastraatje ten behoeve van ambtelijke Huisvesting in Geleen.

De gemeente heeft al een aantal panden in het Horecastraatje aangekocht om daar te zijner tijd nieuwbouw te vestigen ten behoeve van de (her-)huisvesting van gemeenteambtenaren. Nog niet alle panden zijn op dit moment aangekocht. Dat geldt onder meer voor het pand op nummer 34, waarin café Amadeus is gevestigd.

Kerckhoffs Advocaten meldt dat de brouwerij en de uitbater van café Amadeus van mening zijn dat het College van B&W de door de raad genomen besluiten om de panden in het Horecastraatje in de periode 2018-2019 te verwerven niet correct uitvoert: het College onderneemt ondanks overleg geen enkel initiatief om het pand te verwerven.

Vijf andere panden zijn wel al verworven en staan inmiddels leeg. Het Horecastraatje verpaupert daardoor snel. De omzet van café Amadeus is met de helft teruggelopen. Verder staat hierdoor de waarde van de nog niet aangekochte panden onder druk. “Het heeft er de schijn van dat het college cliënten wil uitroken om aldus het pand met de daarin gevestigde onderneming goedkoop te kunnen verwerven, hetgeen des te schrijnender is indien bedacht wordt dat de opgebouwde goodwill moet voorzien in het pensioen van de uitbater van café Amadeus,” zo meldt het advocatenkantoor.

Volgens Kerckhoffs Advocaten is de gang van zaken in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur. De verpaupering werkt bovendien ondermijning in de hand. Het gemeentebestuur zou rekening moeten houden met de gerechtvaardigde belangen van cliënten en moet een halt toeroepen aan de verloedering van het Horecastraatje. Kerckhoffs dringt er bij de raad op aan om het College op de ontstane situatie aan te spreken en erop  aan te dringen zo snel mogelijk contact op te nemen over de minnelijke aankoop van het cafépand tegen een marktconforme prijs.

Verder moeten er maatregelen worden genomen om ondermijning van het Horecastraatje tegen te gaan zolang daar nog niet wordt gebouwd.

Cookieinstellingen