Enquête over profiel nieuwe burgemeester staat nu online!

Oud-burgemeester Sjraar Cox
Foto: Sittard-Geleen

Burgemeester Sjraar Cox hangt binnenkort zijn ambtsketting aan de wilgen. Per 15 maart 2020 gaat hij met pensioen.

Hij is dan ruim 13 jaar burgemeester geweest van Sittard-Geleen. Daarvoor was hij in totaal 15 jaar burgemeester in diverse andere gemeenten.

Een commissie buigt zich momenteel over de vraag welk profiel een geschikte kandidaat voor het burgemeesterschap van Sittard-Geleen zou moeten hebben. Maar ook de inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen door het invullen van een vandaag online geplaatste enquête aangeven welke eigenschappen zij belangrijk vinden waarover een nieuwe burgemeester zou moeten beschikken.

Hoe belangrijk vindt u het dat hij betrokken is bij de stad en de mensen en dat hij gevoel heeft voor de Limburgse tradities? En hoezeer moet hij kernen en stadsdelen van onze gemeente met elkaar verbinden? Of het gemeentebestuur, bedrijven en maatschappelijke organisaties? En in hoeverre moet hij de gemeente op de kaart zetten in de regio, in Den Haag en over de grenzen?

Hoe belangrijk vindt ú dit alles? Vindt u nog andere eigenschappen belangrijk voor de nieuwe burgemeester? Op al deze vragen kunt u in de enquête u mening geven.

Reacties