Horecacertificaten uitgereikt aan negen statushouders

Foto:

Zestien statushouders, mensen die officieel zijn erkend als vluchteling en die in Nederland asiel vonden, begonnen in juni aan een stageproject in de horeca.

Het project werd opgezet door VluchtelingenWerk Nederland. Het doel daarvan was statushouders meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt. Gedurende tien weken stage bij verschillende bedrijven leerden zij de vaktaal, normen en waarden en de gebruiken in de horecawereld. Alle zestien waren volledig onbekend met wat een baan in de Nederlandse horeca inhoudt en wisten dus op voorhand niet wat te verwachten.

Zeven kandidaten haakten gedurende het traject af omdat ze erachter kwamen dat ze niet geschikt waren voor een functie in de horeca. Zij zochten een andere weg. De negen statushouders die het traject afmaakten vonden wél hun draai in de horeca. Maandag ontvingen ze uit handen van burgemeester Sjraar Cox een certificaat. Ze vonden bovendien betaald werk in de horeca. Eén van de statushouders, die in Elsloo woont en daar ook aan de slag gaat, ontving het certificaat uit handen van wethouder Gina van Mulken-van Lingen van de gemeente Stein

Het is voor restaurants al enige tijd niet eenvoudig om horecapersoneel te vinden. Daarom start VluchtelingenWerk regelmatig horecaprojecten op voor statushouders. En met succes, zoals maandag weer bleek.

De stage die de statushouders doorliepen bestond uit een theoretisch gedeelte (vaktaal horeca) en een praktijkgedeelte. Daarbij konden ze terecht in een van de restaurants van de Wess Horeca Groep, Luna in Sittard en Stein, Windraak31 in Sittard of Echt Genieten in Echt.

Op de foto: acht van de negen statushouders met hun certificaat. In het midden wethouder Van Mulken van Stein, rechts burgemeester Cox van Sittard-Geleen.

'

Reacties

article
168727
Zestien statushouders, mensen die officieel zijn erkend als vluchteling en die in Nederland asiel vonden,
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190813/horecacertificaten-uitgereikt-aan-negen-statushouders/
2019-08-13T08:04:51+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/08/12164158/statushouders-mert-certificaat-horecaproject.jpg
horecaproject, statushouders, VluchtelingenWerk Nederland
Nieuws