Nieuw podium voor 50+ muzikanten, zangers en muziekliefhebbers

Foto: WG Stichting Podium Plus 50

De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek zijn weer twee initiatieven voor ‘jongere ouderen’ rijker.

Vanaf augustus/september kunnen zij actief met popmuziek aan de slag via Join the Band en het Popkoor 50+. Initiatiefnemer is Stichting Podium Plus (StiPP), een gloednieuwe stichting die sociaal-culturele activiteiten organiseert voor de 50-plusser.

‘Medioren’ worden ze ook wel genoemd, mensen die de 50 zijn gepasseerd. Ze willen actief blijven, zoeken sociale contacten met gelijkgestemden, houden van kunst en cultuur en hebben tijd. Dé ideale omstandigheden en voorwaarden om als jongere oudere zélf iets op te starten, en daarmee een bijdrage te leveren aan het culturele- en het ouderenbeleid.

Dat is de visie van Wil Boumans, Alice Poussart, Ton Huijsmans, Marcel Savelkouls en Jules Peters. Samen richtten ze een jaar geleden een werkgroep op die een stichting werd. Met hulp van subsidiënten, sponsoren en partners, waaronder Artamuse en ‘Pop in Limburg’, zijn daar twee concrete projecten uit geboren die in oktober van start gaan.

Join the band

Join the band brengt 50 plussers samen die (weer) in een band willen spelen. Ze kunnen kiezen uit twee varianten: eerst 12 keer oefenen via een workshop onder leiding van een bandcoach. Dat is fijn om er weer in te komen als je al een tijd geen muziek meer hebt gemaakt of hebt gezongen. De workshop wordt gegeven door twee docenten van Artamuse, Ruud Smeets en Gian Prince. De andere variant is voor actieve muzikanten: direct aan de slag in een band. StiPP verzorgt de werving en twee optredens per jaar, Artamuse levert de workshop en repetitie locatie. Meer informatie en aanmelden via www.podiumplus-wm.nl.

Popkoor 50+

Popkoor 50+ is een laagdrempelig koor voor 50-plussers die zingen gewoon heel leuk vinden. Je hoeft geen geoefende stem te hebben; een goede motivatie is genoeg. Voor een klein bedrag per maand zing je samen pop- en rocknummers. De repetities zijn wekelijks op dinsdagmiddag van 13:45-14:45 uur in Theater Karroessel (Jupiterstraat 35, Geleen). Start: 1 oktober. Na afloop van de repetitie is er tijd voor koffie, thee en gezelligheid. Meer informatie en aanmelden via www.podiumplus-wm.nl.

Oud of the Box heeft per september ook weer plek voor nieuwe leden. Dit jongere ouderenorkest ging van start in oktober 2018. Inmiddels is er een aardige kern ontstaan van muzikanten, variërend van 45 tot en met 85 jaar. Het eerste optreden was dit jaar, tijdens Kijkje in de Keuken. Het repertoire loopt van Santana tot Sinatra, orkestleider Jan van Hulten laat leden veel ruimte voor eigen inbreng. Repetities zijn om de week op woensdagavond, vanaf 19:30 uur bij Artamuse Beek (Dr. Stassenstraat 88). Meer informatie en aanmelden via www.artamuse.nl.

'

Reacties

article
168778
De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek zijn weer twee initiatieven voor ‘jongere ouderen’ rijker. Vanaf
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190813/nieuw-podium-voor-50-muzikanten-zangers-en-muziekliefhebbers/
2019-08-13T16:08:12+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/08/13150722/WG-Stichting-Podium-Plus-50.jpg
Artamuse, muziek, Popmuziek
Nieuws