Trouwbudget Limburgse stellen op-één-na laagste van Nederland

Foto: CC0 via Pixabay

Het gemiddelde trouwbudget van Limburgse bruidsparen bedraagt € 12.981. Dat is 11 procent minder dan het landelijk gemiddelde.

Landelijk besteedt een Nederlands bruidspaar gemiddeld € 14.585 aan de trouwerij. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4028 Nederlandse koppels analyseerde.

Limburgse bruidsparen besteden daarmee, op Friesland na, het minste aan hun grote dag. Friese koppels geven namelijk slechts € 10.842 uit. Vergeleken met het landelijk gemiddelde van € 6.495 zijn paren in Friesland vooral weinig kwijt aan hun locatie en catering (-35 procent), terwijl de uitgaven aan een locatie in Limburg slechts net iets onder het gemiddelde liggen (-7 procent).

Relatief veel budget voor uiterlijk

In Limburg geven stellen een groot deel van hun budget uit aan uiterlijk (24,7 procent). Dat is meer dan op landelijk niveau wordt gereserveerd voor het uiterlijk.

Van het budget voor uiterlijk gaat ongeveer een derde op aan het uiterlijk van de man, waaronder bijvoorbeeld het trouwpak (€ 1.036). Het uiterlijk van de vrouw gaat gepaard met grotere uitgaven: € 2.176. Hieronder valt bijvoorbeeld de trouwjurk, maar ook het bruidsboeket, schoenen en de bruidsmake-up.

Cookieinstellingen