Wat is er te doen op de laatste zondag van de schoolvakanties?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De tijd vliegt: de zes weken schoolvakantie zijn alweer voorbij. Komende week breekt de normale dagelijkse routine weer aan.

Nog een laatste dagje vakantie om te genieten van een van de activiteiten die in de regio op het programma staan.

Zo kunt u bij museum De Domijnen in Ligne in Sittard de expositie van Chéri Samba bezoeken. In Erfgoedcentrum De Domijnen (Kapittelstraat 6 in Sittard) kunt u terecht voor een expositie van werken van de Sittardse kunstenares Rees Laudy.

In het kasteelpark in Born is er aandacht voor insecten en andere kriebelbeesten en in het Podiumkerkje van Grevenbicht kunt u werken bezichtigen van Alexander Vogels.

Voor meer reuring moet u in Oud-Geleen zijn. Daar organiseert de dit jaar 380 jaar bestaande schutterij HH. Marcellinus en Petrus een schuttersfeest waaraan door 20 schutterijen wordt deelgenomen. ’s Middags om 14:00 uur trekken de schutters in optocht door de straten van Oud-Geleen en vervolgens zijn er wedstrijden en wordt er feest gevierd op de schutterswei in Daniken.

Ook in Berg aan de Maas trekt zondagmiddag een stoet door de straten. Geen schuttersoptocht, maar wel de bekende culturele stoet van het Augst Festival.

En dan is er nog de competitiewedstrijd in de eredivisie tussen Fortuna Sittard en Willem II, om 12:15 uur in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard.

Wie liever gaat winkelen: in Sittard is het zondag koopzondag.

Cookieinstellingen