Sjöt veur einen daag sjeut in de roos

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De 75 geüniformeerde leden tellende schutterij Marcellinus en Petrus van Oud-Geleen viert dit jaar het 380-jarig bestaan.

Mede in het kader daarvan organiseert deze bijna vier eeuwen oude maar nog immer vitale schutterij dit weekend het bondsschuttersfeest van schuttersbond St. Gerardus. Daaraan nemen 20 schutterijen deel.

Het feestprogramma, voorafgaand aan het eigenlijke bondsschuttersfeest dat vandaag plaatsvindt, is al drie dagen onderweg.

Zaterdagmiddag vonden op de gezellige schietwei in Daniken bij Oud-Geleen onder de noemer Sjöt veur einen daag burgerschietwedstrijden plaats. Behalve het burgerkoningsschieten, waarbij de deelnemers een op een houten plaat geschilderde vogel naar beneden moeten schieten, werd er zaterdag ook geschoten op de bölkes, zoals de échte schutters dat doen tijdens schietwedstrijden. Voor deze activiteit hadden zich meer dan 30 zestallen aangemeld, variërend van buurtverenigingen en vriendenclubs tot leden van sportclubs en bedrijfsteams. Ook voor de jeugd waren er schietwedstrijden.

Het was zaterdagmiddag dan ook gezellig druk bij de schietbomen op de schutterswei in Daniken.

Cookieinstellingen