Vanavond laatste openluchtmis in aanloop naar Sint Rosa

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanavond wordt om 19:00 uur de derde en laatste openluchtmis in de aanloop naar het hoogfeest van Sint Rosa opgedragen bij de Sint Rosakapel.

Het is traditie dat op de drie dinsdagavonden voor de laatste zondag van augustus aan de voet van de Sint Rosakapel een openluchtmis wordt opgedragen. Bij de eerste dienst van dit jaar was bisschop monseigneur Harrie Smeets voorganger. Vanavond is dat vicaris missiezaken Vincent Goulmy. René Haustermans luistert de dienst muzikaal op.

Aanstaande vrijdag is het de kerkelijke feestdag van de heilige Rosa van Lima. Dan is er om 19:00 uur een mis in de Sint Michielskerk. In diezelfde kerk wordt een dag later om 18:00 uur het begin van het jaarlijkse Sint Rosafeest gevierd met een pelgrimsmis. Zondag 25 augustus is het hoogfeest van Sint Rosa. De dag begint om 09:30 uur met een pontificale hoogmis in de Sint Michielskerk. Hoofdcelebrant bij deze mis is bisschop monseigneur Smeets, concelebranten zijn pater Dinklo en deken Van Rens. Aansluitend trekt de Sint Rosaprocessie van de Sint Michielskerk naar de Sint Rosakapel op de Kollenberg.

Op maandag 26 en dinsdag 27 augustus is er om 09:30 uur vanuit de Sint Michielskerk een bidprocessie naar de Sint Rosakapel. Aansluitend is er een heilige mis. De Hofzèngesj oet Euverhaove luisteren beide diensten op.

Reacties