Hospice Bronnerhof werft vrijwilligers tijdens najaarsmarkt CAP

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondag 8 september vind bij het Jongerenpastoraat CAP (achter de kerk in Born) weer de traditionele, altijd druk bezochte najaarsrommelmarkt plaats.

Hospice Bronnerhof heeft tijdens die markt een stand waar belangstellenden terecht kunnen voor gratis koffie/thee, informatie en een praatje. Ook zijn er mooie zelfgemaakte wenskaarten te koop.

Speciaal voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk binnen het hospice is er gelegenheid om een uitgebreide toelichting en korte rondleiding te krijgen door een daar werkzame vrijwilliger. Zij zullen ook eventuele vragen over verblijven in het hospice beantwoorden. Tussen 09:30 en 14:30 uur is daartoe gelegenheid.

In het hospice, een stichting zonder winstoogmerk, zijn naast verpleegkundigen van Buurtzorg, circa 80 vrijwilligers geregeld actief in verschillende rollen. Er zijn natuurlijk vrijwilligers die diensten verrichten in de zorg voor de terminaal zieke gasten, maar ook is er een kookploeg die elke dag verse avondmaaltijden verzorgd, een onderhoudsploeg, een tuinploeg, diverse commissies (PR & ICT, sponsoring, herdenkingsgroepje) en het bestuur.

Dat het hospice op steeds bredere steun kan rekenen in Born en omstreken blijkt onder andere uit de uitslag van de jaarlijkse Rabobank Clubkas Campagne. Bronnerhof behaalt al enkele jaren de meeste stemmen van alle circa zeshonderd deelnemende organisaties in de Westelijke Mijnstreek. Ook de Gemeente, veel bedrijven en particulieren boden Bronnerhof de afgelopen tijd weer op vaak hartverwarmende wijze steun. “Wij zijn heel trots op wat er in de afgelopen zeven jaar in het hospice is gerealiseerd en zeker ook op de met veler medewerking en steun gerealiseerde verbeteringen in en rond het voormalige klooster.”

Alhoewel het hospice dus op brede sympathie kan rekenen, is het voor veel potentiële vrijwilligers nog altijd een instelling waar ze weinig van afweten en die hun schrik inboezemt door de associatie met de dood. Vrijwilligers die er werken kijken er zonder uitzondering anders tegenaan. De sfeer is er prima, de organisatie geolied en zij ervaren het werk als uitermate zingevend.

Bronnerhof is een echt bijna-thuis-huis, waar alles draait om een waardig levenseinde mogelijk te maken voor mensen in de laatste levensfase. Bent u geïnteresseerd om hier deel van uit te maken, schroom dan niet om van de gelegenheid op zondag 8 september gebruik te maken van de mogelijkheid om de stand van Bronnerhof te bezoeken.

Cookieinstellingen