Kinderkoor The Voices of Kids zoekt leden

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In Sittard-Geleen bestaat er een heel leuk en sprankelend kinderkoor: The Voices of Kids. Het koor is op zoek naar kinderen die in dit kinderkoor willen komen zingen.

“Wij zijn een heel gezellig kinderkoor. Naast zingen ondernemen wij regelmatig leuke activiteiten zoals uitstapjes, zomerkamp, Sint Nicolaasviering, Kerstviering, Carnaval, Paasviering, etc.” zo laat dirigent van het koor Efrem Verleng weten.

Bij het kinderkoor leer je zingen en de techniek ervan. Daarnaast leer je natuurlijk ook het ‘samen zingen’ met de andere kinderen en je leert over de ‘muziek’ die wordt gezongen.

The Voices of Kids treedt jaarlijks ongeveer tien keer op. Het kinderkoor zingt regelmatig in de kerk, maar ook in bejaardenhuizen, het ziekenhuis en bij de wijkfeesten. Samen zingen voor andere mensen is leuk om te doen.

Het repertoire bestaat uit swingvolle liedjes, maar ook liedjes van Marco Borsato, Claudia de Breij, Limburgstalige liedjes en Carnavalsliedjes. De kinderen krijgen professionele begeleiding van een dirigent.

The Voices of Kids repeteert iedere vrijdagavond van 19:30 tot 20:15 uur in het parochiezaaltje van de Heilig Hartkerk op de Geldersestraat in Overhoven. Als vrijdag als repetitiedag een probleem is dan ben je elke zaterdag welkom op de repetitie van 12:35 tot 13:20 uur in de Zaterdag Middag Club (ZMC) aan de Leyenbroekerweg 31 in Sittard. Tijdens schoolvakanties heeft het koor vrij.

“Je hoeft géén kennis van muziek te hebben of al goed kunnen te zingen. Dit leer je allemaal bij ons kinderkoor. Want wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan zingen. Muziek maken met je eigen stem is heel bijzonder!”, zo zegt Efrem Verleng. En wie een instrument bespeelt mag dat meenemen naar de repetities.

Cookieinstellingen