Archeo Route Limburg breidt fors uit

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In de periode tussen begin oktober en medio november 2019 zal de Archeo Route Limburg worden uitgebreid met 22 nieuwe locaties.

Dit brengt het totale aantal locaties in Limburg eind dit jaar op 34.

De Archeo Route Limburg brengt archeologie tot leven

Op initiatief van de Provincie Limburg is de Archeo Route door Limburg Marketing ontwikkeld. Bezoekers beleven de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg. Ze staan oog-in-oog met onze archeoloog. Hij laat hen zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Limburg heeft afgespeeld. De Archeo Route Limburg gebruikt hiervoor een app die met behulp van de meest moderne technologie de verhalen op locatie tot leven brengt. Daarnaast is er een spelelement aan de Archeo Route toegevoegd, waarmee bezoekers unieke voorwerpen op de locaties kunnen verzamelen. Dit onder de naam ArcheoGo.

Groei zet door

In oktober 2018 zijn de eerste locaties op de Archeo Route actief geworden. Eind 2018 waren er 6 locaties in Limburg. Eind 2019 kent de Archeo Route 34 locaties. Met de plaatsing van deze 22 nieuwe locaties de komende maanden is de koek echter nog lang niet op. Er staan voor 2020 nu al diverse nieuwe locaties op het programma.

Informatie over de Archeo Route Limburg

Alle informatie over de vindplaatsen, verhalen en de app is te vinden op www.archeoroute.com.

Bron: Provincie Limburg

Cookieinstellingen