LEO Club Sittard-Geleen gaat Stolpersteine poetsen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Woensdag 18 september is het precies 75 jaar geleden dat Sittard door de geallieerden werd bevrijd van de Duitse bezetting.

Om alle slachtoffers passend te herdenken worden er diverse activiteiten in Sittard georganiseerd. LEO Club Sittard-Geleen gaat op zaterdag 7 september de Stolpersteine in Sittard schoonmaken tijdens een herdenkingswandeling.

De herdenkingswandeling start 7 september met een open inloop in Café Schtad Zitterd om 12:30 uur. Omstreeks 13:00 uur zal de wandeling starten langs de Stolpersteine. Iedere gedenksteen wordt schoongemaakt en ieder slachtoffer wordt passend herdacht. Aansluitend volgt er nog een borrel in Café Schtad Zitterd. Bij de herdenkingswandeling is iedereen welkom.

LEO Club Sittard-Geleen wil vooral jongeren in Sittard betrekken bij het herdenken van oorlogsslachtoffers. De herdenkingswandeling is een initiatief en samenwerking van Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen, Stichting Oranjecomité Sittard en LEO Club Sittard-Geleen.

Stolpersteine Sittard-Geleen

Stolpersteine, ook bekend als struikelstenen, zijn gedenkstenen van oorlogsslachtoffers. Stichting Stolpersteine Sittard-Geleen zet zich actief in voor het plaatsen van de gedenkstenen van omgekomen joden, sinti/roma, gehandicapten, jehova-getuigen en homoseksuelen. In 2015 zamelde LEO Club Sittard-Geleen een bedrag van 2215 euro in voor Stichting Stolpesteine Sittard-Geleen door het organiseren van de LEO Rally ‘Percorso di Melpignano’.

LEO Club Sittard-Geleen

LEO Club Sittard-Geleen is een club voor jong volwassenen die zich inzet voor de maatschappij en hun individuele ontwikkeling. Elk jaar organiseert de club acties om geld in te zamelen voor een goed doel of om een actieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke projecten. Ben je tussen de 18 en 32 jaar en geïnteresseerd om een actieve bijdrage te leveren voor de maatschappij en je individueel en in groepsverband verder te ontwikkelen? Kijk dan op www.facebook.com/leoclubsittardgeleen.

Reacties