Geen derde editie Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages in 2020

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

De Stichting LKVW – Limburgs Kampioensjap Vastelaoveswages – heeft besloten dat er in 2020 géén derde editie van dit nog jonge carnavalsevenement komt.

Dat besluit is genomen na een kritische evaluatie van de afgelopen twee jaar, zo valt te lezen op de Facebookpagina van de stichting.

Het LKVW ontstond op initiatief van een groep carnavalisten om carnavalsdinsdag in Susteren nieuw leven in te blazen. De belangstelling voor de kinderoptocht, die jaarlijks op dinsdag werd gehouden, was tanende. Met het LKVW hoopte men in Susteren weer reuring terug te brengen op de carnavalsdinsdag. Carnavalswagens uit de hele provincie streden er om de eer te worden verkozen tot beste carnavalswagen van Limburg.

Na twee succesvolle edities – beide gewonnen door de Waageboewesj van buurt Sjteivig in Sittard – stelt de organiserende stichting vast dat het evenement niet breed genoeg wordt gedragen en dat er onvoldoende groeiperspectief is om een succesvolle derde editie te organiseren. De energie die en het geld dat in de organisatie van het evenement worden gestoken wegen volgens de stichting niet op tegen het uiteindelijke resultaat. Verder is voor velen carnavalsdinsdag een onaantrekkelijke dag, omdat wagenbouwers ook graag in hun eigen omgeving mee willen doen aan plaatselijke activiteiten. Andere dagen zijn evenmin geschikt.

De stichting LKVW laat verder overigens weten dat hiermee het doek voor het LKVW nog niet definitief is gevallen. “Wellicht dat er in de toekomst wel plaats is voor dit evenement. Te zijner tijd zal dit opnieuw tegen het licht worden gehouden.”

Reacties

Cookieinstellingen