…waar komt die rotzooi toch vandaan?

Een kort stukje op de fiets door het centrum van Sittard, van ’t Sjteegske naar de parkeerplaats op de Putstraat leverde een verzameling afvalfoto’s op.

Op verschillende plekken passeer je PMD-containers en afvalinzamelingspunten. En overal, en soms ook op andere plekken, tref je troep aan die door mensen ‘netjes’ wordt bijgeplaatst. Het probleem lijkt in de loop der tijd alleen maar groter te zijn geworden. “Ik ben er lekker vanaf, de gemeente ruimt de rommel wel op.” En dat de omgeving er al die tijd tegenaan mag kijken en de stad er verloederd uitziet? Wie maalt daar nou om?

Bij de gemeente heeft men er onderhand een dagtaak aan om de illegaal bijgeplaatste rommel weg te halen bij afvalinzamelingspunten. Het blijft dweilen met de kraan open.

Heeft iemand een oplossing voor dit probleem? Opvoeding? Strikter handhaven en torenhoge boetes uitdelen? Camera’s plaatsen? ‘Gratis’ vuilnis ophalen, zoals vroeger (dan gaan wel de gemeentelijke belastingen nog verder omhoog…). Wie het weet mag het zeggen.

Reacties