Twee onderzoeksprojecten van Zuyd genomineerd voor RAAK-award

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Twee onderzoeksprojecten van Zuyd Hogeschool zijn genomineerd voor de door Regieorgaan SIA jaarlijks uit te reiken RAAK-award.

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Stichting Innovatie Alliantie) is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De NWO zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers van Nederland.

Regieorgaan SIA reikt jaarlijks de RAAK-award uit, waarmee het toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium biedt. De RAAK-award moet bijdragen aan de bekendheid en de kwaliteit van het onderzoek van hogescholen.

Vorig jaar won het onderzoek ‘Sociale robots in de zorg’ van het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg van Zuyd al de publieksprijs en behaalde tevens de derde prijs van de vakjury die de genomineerde projecten beoordeelt.

Dit jaar maakt Zuyd opnieuw kans op de RAAK-award. Ditmaal niet met één, maar met twee genomineerde projecten. Het betreft het project ‘Moleculair design van hoogwaardige materialen voor 3D-printen’ van het lectoraat Material Sciences en het project ‘De kracht van het onbewuste leren 2.0’ van het lectoraat Voeding, Leefstijl en Bewegen.

In totaal zijn zes projecten geselecteerd uit 26 inzendingen. Zuyd is de enige hogeschool met twee nominaties.

De RAAK-award is een vakjuryprijs en kent ook een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan gestemd worden tot begin november. Ga daarvoor naar de Facebook-pagina van de RAAK-award.

De winnaars worden donderdag 14 november bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse SIA-congres in Nieuwegein.

Reacties