Dubbele gracht oostelijke schootsvelden keert terug

De dubbele gracht die ooit aan de voet lag van de stadswal Fort Sanderbout op de oostelijke schootsvelden in Sittard is terug.

De afgelopen weken werd rond de kazemat van Fort Sanderbout, in de voormalige grachten en op de hoek van de wal ter hoogte van de Pullestraat archeologisch onderzoek verricht. Daarbij kwamen onder meer het fundament van een voormalig middeleeuws rondeel en de resten van wat vermoedelijk een hoektoren is geweest tevoorschijn. De opgegraven resten zijn inmiddels weer afgedekt.

Vervolgens werd de dubbele gracht die oorspronkelijk aan de voet van de wal heeft gelegen gereconstrueerd. Omdat de gemeente op dit moment geen financiële middelen heeft om de werkzaamheden te betalen die nodig zijn om de gracht weer van water te voorzien blijft het vooralsnog een droge gracht.

Voorlopig dient de droge dubbele gracht dan ook enkel als opvangbekken voor regenwater dat bij extreme buien van de nabijgelegen Kollenberg naar beneden stroomt. Langs de gracht en de volkstuinen, tussen Paardestraat en Kennedysingel, wordt een fietspad aangelegd.

Reacties

Cookieinstellingen