Expositie met werk van schildersgroep ‘Palet en Tekenstift’

Landschap in Zuid-Limburg
Landschap in Zuid-Limburg
Foto: Guil Mostert

Heemkundevereniging Bicht presenteert in Podiumkerkje Grevenbicht een expositie van de in 1946 door Jan Stauder en Willy de Bruijn opgerichte schildersgroep ‘Palet en Tekenstift’.

De naam herinnert aan het in die dagen uitgeven tijdschrift voor amateurschilders. Binnen Heemkundevereniging Bicht bestond al langer het idee om de achtergronden van de schildersgroep te onderzoeken en in kaart te brengen. Dit heeft geleid tot het presenteren van een mooie expositie van de club die in 1960 is opgeheven.

Op woensdagavonden kwamen de leden in de zaal van Tjeuke Hanssen bij elkaar om hun hobby uit te oefenen. Dan werd met enthousiasme en kennis van zaken geschilderd. In 1969 deden wekelijks twintig kunstenaars mee. Mede door de op de schilderkunst gerichte lessen van hoog niveau organiseerde Palet en Tekenstift veel succesvolle exposities.

Van ieder lid van ‘Palet en tekenstift’ worden in Podiumkerkje Grevenbicht enkele schilderijen uit deze vroegere jaren geëxposeerd. Te bewonderen zijn kunstwerken van Willy de Bruijn, Harrie Brouns, Jan Stauder, Ad Stauder, Aloys Verhoeven, Hein Consemulder, Eugene Peeters, Houber van Sloun, Sjang de Bruijn, Wiel in het Panhuis, Frans Ruber, Patrick Creyghton, Jo Willems, Guil Mostert, Sjang Keybeck en Pie Schmitz. Van de betreffende schilders zijn ook korte biografieën aanwezig.

De tentoonstelling van Heemkundevereniging Bicht, die ongetwijfeld menig hart in Grevenbicht sneller zal doen kloppen, is toegankelijk op 21, 22, 26, 27, 28 en 29 september steeds van 13:00 tot 17:00 uur. Na het openingswoord op zaterdag 21 september door Wil Deuss (voorzitter Heemkundevereniging Bicht) openen oprichter Willy de Bruijn en wethouder Pieter Meekels de expositie om 15:00 uur. De overige openingsdagen zijn 22, 26, 27, 28 en 29 september van 13:00 tot 17:00 uur.

Cookieinstellingen