Muzikaal-futuristische Sneak Peek in Schouwburg De Domijnen

<em>Reggie van Brakel</em>
Reggie van Brakel
Foto: De Domijnen

Schouwburg De Domijnen in Sittard en VIA ZUID – Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg organiseren dit theaterseizoen samen iets nieuws: drie Sneak Peeks voor publiek dat graag verrast wordt en het leuk vindt om beloftevol podiumtalent te ontdekken.

Voor slechts 5 euro beleef je een unieke en inspirerende avond én steun je jonge podiumkunstenaars in hun ontwikkeling. Een vast onderdeel van de Sneak Peeks is namelijk een gesprek waarin het publiek feedback mag geven over de voorstelling en de makers een uniek inkijkje geven in de totstandkoming ervan.

Met muzikale performers Reggy van Bakel en Hendrik Kegels

De eerste Sneak Peek in Schouwburg De Domijnen in Sittard vindt plaats op dinsdag 24 september om 20:15 uur. Het wordt een muzikale avond met twee jonge makers: Reggy van Bakel en Hendrik Kegels. De een is opgeleid als klassiek slagwerker aan het Fontys Conservatorium en de ander als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Beide creëren bijzondere totaalbelevingen op het podium.

Muzikale belevingswereld rondom klimaatverandering

Reggy van Bakel presenteert de nieuwste productie van zijn maatschappelijk geëngageerde project DOTT. In deze muzikale belevingswereld worden vanuit de toekomst vragen gesteld over onze huidige omgang met de aarde. Muziek, tekst, kostuums en videoprojecties smelten hierbij samen tot een dromerig en filmisch geheel. Met: Marco Alberto (bass en synths), Remy Alexander (gitaar), Reggy van Bakel (gitaar), Loïc Giepmans (visuals), Hanne Pierrot (kostuums en scenografie), Wieke van Rosmalen (vocals) en Frank Wintermans (drums).

Nachtelijke ruimtereis met David Bowie

Hendrik Kegels presenteert zijn In a Galaxy Far, Far Away, waarvoor hij alle lyrics van David Bowie’s 269 songs bundelde en samen met muzikant Frederik de Clercq bewerkte tot een symfonische popopera. Het publiek wordt meegenomen op een nachtelijke ruimtereis waarin de planeten en sterren in de vorm van woorden, synths en beats je om de oren vliegen. Deze zeer goed ontvangen voorstelling was al enkele keren te zien in onder andere Amsterdam, maar nog niet eerder in Limburg.

Publieksgesprek

Na afloop van de optredens, die elk ongeveer 30 minuten duren, gaan Reggy van Bakel en Hendrik Kegels in gesprek met het publiek. Dit wordt geleid door Tom Swart, directeur van productiehuis voor hedendaagse muziek Intro in Situ.

Sneak Peek, 24 september 2019
Schouwburg De Domijnen, Monseigneur Claessensstraat 2 te Sittard
Tijd: 20:15-22:00 uur (tussendoor is er een pauze met een drankje)
Entree: 5 euro per persoon

Hendrik Kegels
Hendrik KegelsM/em>
Cookieinstellingen