Veiligheidsregio Zuid-Limburg oefent in Sittard en Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij veel incidenten in onze regio werken hulpverleners van brandweer, politie, GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en gemeenten met elkaar samen om het incident zo goed mogelijk te bestrijden.

Veiligheidsregio Zuid-Limburg doet er alles aan om die samenwerking zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom organiseert de veiligheidsregio jaarlijks oefeningen voor hulpverleners. Eén van die oefeningen vindt plaats op 19, 20, 23 en 24 september in de regio Sittard en Geleen.

Honderd hulpverleners oefenen tijdens vier oefendagen

Gedurende de vier oefendagen worden ongeveer 100 medewerkers van de hulpdiensten geconfronteerd met oefenscenario’s waarin verschillende incidenten worden nagebootst. Verwacht daarbij echter geen spuitende brandweermensen of toesnellende ambulancevoertuigen: de oefening is er voor hulpverleners die op locatie met elkaar overleggen hoe het incident bestreden dient te worden.

Oefening in samenwerking met bedrijven en instellingen

De oefeningen vinden plaats in samenwerking met LACO Glanerbrook, Penitentiaire Inrichting Sittard en Chemelot. Het zou dus kunnen dat u verschillende hulpverleningsvoertuigen naar deze locaties ziet rijden of deze massaal bij de verschillende bedrijven en instellingen ziet staan. Er is dus geen sprake van een incident; de hulpdiensten bereiden zich slechts voor op het moment dat er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Oefeningen hebben geen effect op inzetbaarheid hulpdiensten

De bij de oefening betrokken bedrijven zullen gewoon bereikbaar blijven en zullen hiervan geen onnodige hinder ondervinden. Als vanzelfsprekend zal de oefening ook geen consequenties hebben op de inzet van hulpverleners: een snelle en adequate hulpverleners blijft tijdens de oefening absoluut gegarandeerd.

Cookieinstellingen