Ook volgend weekend kans op nazomers weer

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Nederland kon vandaag nog even verder genieten van het fraaie nazomerse weer. Komende week wordt het echter een stuk minder warm.

Vanaf maandag daalt het kwik naar temperaturen die lager zijn dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar, meldt Weeronline.

De warmte van vandaag wordt in de komende nacht en maandagochtend door regen en een frisse noordenwind verdreven. De temperatuur schommelt dan tussen de 16 en 18 graden terwijl 18 tot 20 graden normaal is voor half september.

Toch is er een sprankje hoop voor liefhebbers van warmer weer. Later in de week draait de wind van noord naar zuid. Dat betekent aanvoer van warmere lucht. Het is dus goed mogelijk dat het volgend weekend gewoon weer aangenaam terrasjesweer is.

De hoeveelheid regen die komende nacht en maandagochtend valt is overigens klein en is bij lange na niet genoeg om iets aan het grote neerslagtekort in ons land te doen. Gemiddeld is het tekort 200 millimeter, maar in delen van Brabant en Limburg is het nog veel erger met een tekort van bijna 300 millimeter.

Reacties