Grootste knie- en heupkliniek van Nederland bij Zuyderland

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wist u dat de orthopedisch chirurgen van Zuyderland Medisch Centrum jaarlijks ruim 830 kunstheupen en 860 kunstknieën plaatsen?

En dat Zuyderland daarmee het hoogste aantal kunstheupen – knieën van alle Nederlandse ziekenhuizen plaatst? En dat Zuyderland daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de mobiliteit van patiënten?

Door deze hoogwaardige zorg en begeleiding nu te concentreren binnen één kliniek, leggen zorgprofessionals zich nog meer toe op de behandeling van knie- en heup problematiek. Hiermee heeft Zuyderland, locatie Sittard-Geleen, de grootste ‘in huis’ knie- en heupkliniek van Nederland.

Er worden jaarlijks meer dan 10.000 patiënten verwacht, die voor, tijdens en na de behandeling kunnen rekenen op persoonlijke begeleiding. Zuyderland heeft daardoor een landelijke top 3 notering als een van de ziekenhuizen met de meeste ervaring in het plaatsen kunstheupen en -knieën. Daarbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve behandelmethoden, materialen en technieken.

Knie- en heupoperaties kunnen er plaatsvinden in dagbehandeling. Er wordt gestreefd naar snel herstel, indien mogelijk én in overleg met de patiënt kan hij of zij al op de dag van de operatie naar huis. In de zorg is er verder intensieve samenwerking met huisarts en fysiotherapeut.

Nu al kunnen patiënten, mét doorverwijzing van de huisarts, terecht bij de knie- en heupkliniek. Om de zorg nog beter rondom de patiënt te organiseren wordt er momenteel binnen het medisch centrum in Sittard verbouwd. Begin april is de knie- en heupkliniek geheel ingericht volgens de nieuwe werkwijze.

Verder wil Zuyderland Medisch Centrum in de eerste helft van 2020 meerdere gespecialiseerde klinieken openen.

Cookieinstellingen