Onder de oppervlakte: het brein

Foto: De Domijnen

U heeft het vast al eens gehoord: ons brein is het meest complexe intelligente systeem in het universum.

Miljarden neuronen, nog veel meer verbindingen tussen die neuronen. Dinsdag 1 oktober (20:00 uur) gaat universitair docent Cognitieve Neurowetenschappen Dr. Tom de Graaf (UM), in Filmhuis De Domijnen, nader in op de complexe werking van het brein.

Het is bijna ongelofelijk dat neurowetenschappers proberen het ingewikkelde systeem van het brein te begrijpen, maar de vooruitgang is indrukwekkend. In deze lezing vertelt onderzoeker Tom de Graaf hoe ons brein werkt, hoe we dat weten, en welke fundamentele lessen we daaruit leren over onszelf. Wat gebeurt er onder de oppervlakte? Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Tom de Graaf is docent Cognitieve Wetenschappen aan de Universiteit Maastricht.

De lezing vindt plaats op 1 oktober in Filmhuis De Domijnen en start om 20:00 uur. De entree bedraagt € 7,50. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree € 5,-. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen (www.dedomijnen.nl).

De lezing maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Reacties

Cookieinstellingen