Provinciale start Maand van de Geschiedenis bij Erfgoedcentrum De Domijnen

Foto: Erfgoedcentrum De Domijnen

Op zondag 29 september organiseren Erfgoedcentrum De Domijnen, Coöperatie Erfgoed Limburg en hierbij aangesloten organisaties de startbijeenkomst van de Maand van de Geschiedenis in Limburg.

Deze provinciale start vindt dit jaar plaats bij Erfgoedcentrum De Domijnen. Kijk op www.dedomijnen.nl/extra voor alle informatie.

Activiteiten rondom bevrijding

Het landelijke thema is dit jaar Zij/Hij. Maar in de Limburgse geschiedenis is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Nederland hier begon, daarom is het thema bij deze provinciale start: Zij/Wij, 75 jaar bevrijding. Met bijzondere verhalen, films, foto’s en interessante items wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsperiode.

Om 12:30 uur speelt Jong Laagland de voorstelling ‘Het kreeg nog een staartje’. Daarna opent gedeputeerde Hubert Mackus de Maand van de Geschiedenis officieel. Vanaf 13:00 uur kan iedereen meedoen met allerlei activiteiten rondom het thema bevrijding. Exposities, rondleidingen, een creatieve workshop, kleding uit de jaren ’40 en ’50, stadswandelingen langs Stolpersteine en meer houden het verleden levend en laten ons beseffen hoe belangrijk vrijheid is.

Met steun van: Erfgoedcentrum de Domijnen, Coöperatie Erfgoed Limburg, Limburgs Museum, Koninklijk LGOG, Regionaal Historisch Centrum(RHCL), Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL), 75 jaar Bevrijding Limburg.

Cookieinstellingen