Oktober Kindermaand bij De Domijnen en vele andere organisaties

Foto: SGN / De Domijnen

Het is bijna oktober en dat betekent dat het binnenkort weer Oktobermaand Kindermaand is.

Voor de vijfde keer op rij organiseert De Domijnen, samen met vele andere organisaties, een maand lang duizend en één activiteiten voor de jeugd van basisscholen. Uitgebreide informatie is te vinden op dedomijnen.nl/extra of in het programmaboekje dat gratis verkrijgbaar is bij alle locaties van De Domijnen en deelnemende organisaties.

Vrijheid

Het thema van De Domijnen is dit jaar Kunst = Vrijheid. Kinderen krijgen deze maand dan ook alle vrijheid om van alles uit te proberen. Elke dag is er wel iets te doen en vaak nog gratis ook. Ze kunnen naar hartenlust sporten, knutselen, zingen, dansen en speuren. Musea, theaters, zang- en dansscholen en ook harmonieën/fanfares, kunstateliers en een dierenpark zetten hun deuren wagenwijd open.

Start Kinderboekenweek

In Bibliotheek Ligne gaat op woensdag 2 oktober traditiegetrouw De Kinderboekenweek feestelijk van start. Er zijn workshops van o.a. Mad Science en illustrator Gertie Jaquet (bekend van de boeken van Haas). Ook zal Wim Krings weer komen voorlezen.

Beeldende kunst, archeologie en film

Bijzonder dit jaar is de tentoonstelling van Quentin Blake, bekend van zijn illustraties in de boeken van Roald Dahl zoals Mathilda, De Griezels of De Reuzenkrokodil. In het Erfgoedcentrum is een Kinderkunstgalerie ingericht die absoluut verboden is voor volwassenen. Samen met de Werkgroep Archeologie Sittard kan gespeurd worden naar en in het verleden van Sittard tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. In Het Filmhuis is Kapsalon Romy te zien, van de makers van Minoes en Het Paard van Sinterklaas.

De Domijnen Oktober Kindermaand

Cookieinstellingen