Leger des Heils waarschuwt voor nep-collectanten

Foto: Winterbergen / Anefo [CC0]

Van 25 tot en met 30 november gaan in diverse plaatsen in Zuid- en Midden Limburg weer vele vrijwilligers de straat op om te collecteren voor het Leger des Heils.

collectebus Leger des Heils
                 © Leger des Heils

Alleen met de hulp van deze vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk om op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren.

Volgens Corry Hoeks van het Leger des Heils (korps Treebeek) krijgt ze regelmatig de vraag of het klopt dat er buiten de genoemde periode van 25 tot en met 30 november collectanten aan de deur staan namens het Leger. “Helaas klopt dat niet. Met name in Heerlen waren er de laatste weken meldingen. We willen u er dan ook op wijzen altijd te vragen naar een geldig legitimatiebewijs dat de collectant bij zich hoort te dragen.”

Mocht u twijfelen en iemand aan de deur krijgen buiten genoemde periode, meld dat dan direct aan de politie. De collectanten van het Leger des Heils zijn te herkennen aan een rode collectebus met een sticker met schild van het Leger des Heils, ook draagt de collectant een keycord met daaraan het legitimatiebewijs van de collecteweek.

Hoeks: “Wij zijn dankbaar dat zoveel mensen ons werk willen steunen door zich in te willen zetten als collectant of door een donatie te willen doen. Hierdoor is het voor ons mogelijk buurtgerichte activiteiten te organiseren. De hulp van vrijwilligers is bij de collecte nog steeds keihard nodig. Daarom de oproep om aan te sluiten bij ons collectantenleger! Want samenleven doe je niet alleen.”

Aanmelden kan via www.legerdesheils.nl/collecte.

Cookieinstellingen