Maasland Kozakkenkoor in Podiumkerkje Grevenbicht

Foto: Maasland Kozakkenkoor

Aanstaande zaterdag 5 oktober verzorgt het Maasland Kozakkenkoor (MKK) een optreden in het Podiumkerkje van Grevenbicht.

Het Maasland Kozakkenkoor trad daar al eerder met succes op, de laatste keer was in september 2016. Na een pauze van drie jaar gaat de zanggroep op herhaling.

Het MKK kleedt zich in authentieke Russische kledij met draagt daarbij dito schoeisel. De zangers worden muzikaal ondersteund door hun accordeonist. Bert Ramakers is vanaf de oprichting in 1978 de muzikale leider van het gezelschap.

Het repertoire omvat muziek uit Rusland, Polen, Oekraïne, Kroatië, Tsjechië, Dalmatië, Slovenië, Italië, Frankrijk en Duitsland. De liederen grijpen terug op de geschiedenis en traditie. Melancholische klanken zoals De Twaalf Rovers, Avondklokken of Stenka Razin en Eij Uchnjem zijn wereldberoemd.

Er bestaan duizenden Kozakkenliederen, die lang niet allemaal op papier staan. Tijdens het dagelijkse werk zongen de mannen, de donkere en koude avonden werden gedood met muziek. De tekst en de melodie verzon men meestal. Via overlevering kregen de liederen een plaats in de cultuur.

Zaterdag 5 oktober, aanvang 19:30 uur. Entree 10 euro, Vrienden Kerkje 8 euro.

Overig programma

  • zaterdag 26 oktober: optreden Ivo van der Bijl
  • zondag 17 november: concert Fenna Ograjensek
  • zaterdag 30 november: Math Muijres & Irene Vervuurt: Great American Songbook
  • zaterdag 14 december: Something Blue zingt sfeervolle kerstmuziek

Voor alle concerten geldt: reserveren via [email protected]

Cookieinstellingen