Behoud Groen Middengebied Grevenbicht-Obbicht wil ook subsidie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De in oprichting zijnde stichting Behoud Groen Middengebied Grevenbicht-Obbicht (BGM) heeft bij de gemeente Sittard-Geleen een verzoek om subsidie ingediend.

BGM, dat zich verzet tegen de komst van een multifunctionele accommodatie (onderwijs en sport) in het groene middengebied tussen Obbicht en Grevenbicht, vindt dat het daar recht op heeft. Immers: LOB – Laefbaar Obbeeg-Beeg – dat vóór de komst van de multifunctionele accommodatie is – ontvangt via stichtingen eveneens subsidie, zo luidt het argument. Bewonersinitiatief BGM zegt net als LOB op te komen voor de leefbaarheid van beide kernen, maar vindt in tegenstelling tot LOB het behoud van een groene leefomgeving in de vorm van een onbebouwd middengebied een belangrijke pijler van de leefbaarheid van kleine dorpskernen.

“Wij gaan ervan uit dat verschillen in inzicht en standpunten tussen BGM Grevenbicht– Obbicht en de momentane coalitie, geen reden mag zijn om bewonersinitiatieven tot versterking van de leefbaarheid van kernen binnen de Gemeente Sittard-Geleen, niet te honoreren. Dat zou namelijk betekenen dat uitsluitend aan de coalitie gelijkgezinde standpunten voor subsidie in aanmerking zouden komen”, aldus BGM in een brief aan het gemeentebestuur.

BGM vraagt de gemeente om een subsidie van 920 euro. Het bedrag wordt besteed ter dekking van administratieve kosten, notariskosten (oprichtingsakte stichting), inschrijving Kamer van Koophandel en kosten van publiciteit, software, enquête en drukwerk.

middengebied Grevenbicht-Obbicht

Cookieinstellingen