Sittard-Geleen trapt vijftiende editie Oktoberfeest af: Grenzeloos

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande vrijdag barst in Sittard-Geleen de vijftiende editie los van het grootste najaarsfeest van het zuiden: het Oktoberfeest Sittard.

Het zesdaagse feest wordt vrijdagavond rond 20:00 uur officieel geopend met het aanslaan van het vat door burgemeester Sjraar Cox samen met wethouder Berry van Rijswijk, eregast burgemeester Ralf Heinen van Keulen en Miss Oktoberfeest 2019 Yvette Verjans.

“In vijftien jaar is dit initiatief voor inwoners en bezoekers van Sittard-Geleen uitgegroeid tot een unieke happening. Tijdens dit jubileumfeest vieren we de saamhorigheid in de historische binnenstad van Sittard”, zegt wethouder Berry van Rijswijk (Evenementen). “We hebben het thema van dit jaar ‘Grenzeloos’ genoemd. Dit geeft des te meer aan dat iedereen welkom is in onze gemeente en dat we veel waarde hechten aan verbroedering.”

Programma

De eerste Oktoberfeestdag start met de VDL Jubileum Oktoberparade: een bonte stoet in ‘dirndl en lederhosen’, begeleid door harmonieën en fanfares, verlichte praalwagens, oude tractoren, paarden, koetsen en artiesten met als hoogtepunt de intocht van Miss Oktoberfeest 2019 Yvette Verjans.

Verdeeld over vier feestpaviljoens treden dit jaar meer dan 100 nationale en internationale artiesten op. Grote publiekstrekkers zijn onder meer Schürzenjäger, Frans Bauer, Bergluft, Ross Antony, Sumpfkröten, Jan Smit, Big Magga’s, Höhner, Brings, Domstürmer, Heino en Sylver.

Op zondag trekt de Internationale Schutterijen-en Gildenoptocht door de binnenstad van Sittard. De routes zijn te vinden via www.oktoberfeestsittard.nlLees verder onder de foto.

evenement

Heilige Oktoberfeestmis

Op zondagochtend 13 oktober luiden de kerkklokken in de historische binnenstad van Sittard. In de St.-Petruskerk wordt dan om 11:00 uur de Heilige Oktobermis gehouden. Beppie Kraft zal deze kerkdienst muzikaal begeleiden.

Simmesaame, Rimpelpop en Lollypop

Dit jaar vindt in het Boels Rental paviljoen op maandagmiddag 14 oktober de vierde editie plaats van Simmesaame. Dat is een besloten middag bedoeld voor mensen met een beperking en wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende instellingen.

De vertrouwde gratis toegankelijke Rimpelpopmiddag blijft ook op deze dag gehandhaafd, dit jaar in de Brand Weizen tent met: Dennie Christian, Beppie Kraft, Ruud Appelhof, Marleen Rutten, Erwin en Don Kiesjot. Het Brand Weizen paviljoen is vanaf 13:00 uur geopend.

Voor de kleinste Oktoberfeestvierders is op woensdagmiddag 16 oktober Lollypop in het Boels Rental paviljoen. Hier kunnen kinderen dansen tijdens de Kidz-DJ Discoshow en Peppa Pig ontmoeten. Lees verder onder de foto.

Oktoberfeest
SimmeSaame

Binnenstad en kermis

Tussen de Schootsvelden en de Markt is een indrukwekkende kermisroute met meer dan 70 attracties. Ook zijn er stands met Duitse lekkernijen. In diverse lokale horecagelegenheden kunnen bezoekers terecht voor live muziek en Duitse gerechten.

Bijzonderheden 15e editie

De gemeente Sittard-Geleen sluit de vijftiende editie van het Oktoberfeest af met een spectaculaire lasershow op woensdagavond 16 oktober op de Schootsvelden in Sittard.

Ook zijn er dit jaar meerdere activiteiten; zo zijn er speciale Oktoberfeestbloemen gekweekt, is er een bierproeftuin en is er weer een speciale hut waarbij bezoekers een traditionele Oostenrijkse maaltijd kunnen krijgen. Lees verder onder de foto.

Après ski-stemming in de Almhütte

Oktoberfeest Sittard TV

Oktoberfeest Sittard is ook dit jaar 24 uur live te volgen. In samenwerking met het Skicircus Saalbach Hinterglemm komt een tv-ploeg uit Oostenrijk, die vanuit een studio elke dag live het Oktoberfeest Sittard via Facebook presenteert en ook terug te bekijken is via de website van De Limburger. Deze uitzendingen zijn ook live “Auf die Wiesn” te zien. Verder is het Oktoberfeest via L1 te beluisteren en te bekijken.

 

Oktoberfeest Sittard
Foto: © Annet Wagener

Reacties

0