Rosa leeft in Sittard! – Rosa van Lima 350 jaar stadspatrones

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 3 november is het precies 350 jaar geleden dat de heilige Rosa van Lima in het stadhuis op de Markt in Sittard werd uitgeroepen tot stadspatrones.

Dat gebeurde , met grote instemming van de bevolking en op initiatief van de paters Dominicanen door het stadsbestuur. Sindsdien neemt de verering van de heilige Rosa in Sittard een belangrijke plek in het geestelijk leven in.

Bestuur en leden van het St.-Rosacomité Sittard nodigen daarom iedereen uit om dit feit samen feestelijk te herdenken.

De viering vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 november.

Op zaterdag 2 november om 18:00 uur wordt in de St.-Michielskerk een plechtige hoogmis gevierd, met pater René Dinklo als hoofdcelebrant. Pater Dinklo is de Provinciaal van de paters Dominicanen.

Rosa leeft in Sittard!

Om 19:30 uur vindt in de St.-Petruskerk de bijzondere voorstelling ‘Rosa leeft in Sittard!’ plaats. Ervaar de magie van samen bewonderen en beleven tijdens een voorstelling van zand, licht en muziek. Regie en teksten van de voorstelling worden verzorgd door Recultura/René Haustermans. Medewerking aan de voorstelling wordt verleend door zandtekenares Monique Groffen en verteller Richard Meijer. Wouter Simons zorgt voor de muzikale begeleiding. Zij nemen u mee in het leven van de heilige Rosa en vertellen haar verhaal. De sfeer van de voorstelling benadrukt hoe groot de verering van de heilige Rosa in Sittard is. De voorstelling is gratis toegankelijk.

Op zondag 3 november vindt om 10:15 uur in de St.-Michielskerk de plechtige muzikale intocht plaats van het beeld van de heilige Rosa. Om 10:30 uur volgt dan een pontificale hoogmis ter ere van de heilige Rosa en voor het welzijn van onze stad. Hoofdcelebrant daarbij is hulpbisschop monseigneur Everard de Jong. De mis wordt opgeluisterd door een ensemble van harmonie St.-Joseph en Schola Sanctus Michael.

Sint Rosa leeft in Sittard!

Cookieinstellingen