Zuyderland reageert op berichten over BDO Benchmark Ziekenhuizen

Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Berichtgeving in een aantal media naar aanleiding van het BDO-rapport over de financiële gezondheid van ziekenhuizen is voor Zuyderland aanleiding tot een reactie.

BDO presenteert het rapport op zijn website met de kop “Benchmark Ziekenhuizen BDO 2019: zorginfarct afgewend”. In berichten over het rapport in de media wordt ook Zuyderland genoemd als financieel ongezond ziekenhuis. Op zuyderland.nl stelt Zuyderland dat in die berichten verkeerde conclusies worden getrokken.

Zuyderland verwijst naar de onlangs van kredietbeoordelaar Fitch Ratings ontvangen A+-rating. De beoordeling van Fitch baseert de kredietwaardigheid van Zuyderland vooral in relatie tot de toekomststrategie van de organisatie.

Verder wijst Zuyderland erop dat in 2018 een positief financieel resultaat van 10,2 miljoen euro werd geboekt en dat het ziekenhuis op basis van de geboden topklinische zorg en de positie in de regio tot de beste en stevigste zorgbedrijven van Nederland behoort.

“Door onze uitstekende financiële (operationele) resultaten kunnen we de – door BDO genoemde hoge schuldenlast – prima dragen en elk jaar verder afbouwen,” aldus Zuyderland.

Reacties