Fout gestalde fietsen station Sittard worden verwijderd

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij de NS-stations worden nog steeds fietsen fout gestald, ook al geeft de gemeente hierover duidelijke aanwijzingen.

Deze fietsen belemmeren vaak de doorgang. Vanaf vandaag krijgen ze een label. Staan de fietsen er een dag later nóg? Dan worden ze verwijderd. Fietsen mogen alleen in de rekken (maximaal 28 dagen).

Ook fietsen of bromfietsen die langer dan 28 dagen ongebruikt op het NS-station staan of ergens staan waar dat niet mag kunnen in beslag genomen worden.

Fietswrakken die in zo’n slechte staat zijn dat je er niet meer op kunt fietsen worden in heel Sittard-Geleen verwijderd.

De fiets of bromfiets wordt dan naar een opslagplaats (het fietsdepot) gebracht. Stond uw fiets al langer in de staling en is die verdwenen? Of stond uw fiets op een plek waar die niet mocht staan? Informeer dan eens bij het fietsdepot van de gemeente. U heeft nadat de fiets door de gemente is verwijderd 13 weken de tijd om uw fiets daar kostenloos op te halen. Na 13 weken gaat de fiets naar het fietsherstelproject en kan deze verkocht worden aan gedupeerden van fietsendiefstal.

Fiets ophalen

U moet bij het afhalen kunnen aantonen dat de fiets van u is. Breng bijvoorbeeld de sleutel mee, registratiekaart, of framenummer. Neem ook een geldig legitimatiebewijs mee.

Fiets gestolen?

Staat uw (brom)fiets niet bij de fietsopslag dan is deze waarschijnlijk gestolen. Doe aangifte via www.politie.nl/aangifte of bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Met een aangifte van de politie kunt u bij het fietsdepot tegen een gereduceerd tarief een opgeknapte fiets kopen.

Contact fietsdepot

Millenerweg 8, 6136 KW Sittard
Telefoon: 046-458 7156
E-mail: [email protected]

Openingstijden fietsdepot

  • Maandag, dinsdag, woensdag: 09:00 tot 16:00 uur
  • Donderdag: 13:00 tot 16:00 uur.
  • Vrijdag: gesloten

Reacties