Proeftappen en -drinken in het Brand Weizen paviljoen

Er werd de afgelopen weken hard gewerkt om het Oktoberfeestterrein – de tot Wiesn omgedoopte Schootsvelden – op tijd ‘Oktoberfestfertig’ te krijgen.

En ook vandaag en morgen is dat nog het geval, zodat vrijdagmiddag om 16:00 uur de kermis kan beginnen te draaien.

Minder zichtbaar verloopt de voorbereiding van de grote ploeg vrijwilligers die de komende dagen in het Brand Weizen paviljoen alle dorstige kelen van bier, wijn en frisdrank moeten voorzien. Het barpersoneel bestaat uit leden van diverse lokale verenigingen die met hun inzet tijdens het Oktoberfeest geld verdienen voor de clubkas. Elk jaar krijgen ze instructie, zodat ook de nieuwe krachten weten wat er allemaal moet gebeuren om te zorgen voor een snelle bediening. Per dagdeel laten zo’n 200 mensen hun handjes wapperen achter de twee lange buffetten op de begane grond en het buffet op de eerste etage.

Terwijl de tappers werden bijgespijkerd in het verenigingslokaal van schutterij Sint Rosa kregen deelnemers aan de Oktoberfeestparade hun optochtnummer uitgereikt door Fred den Rooijen, voorzitter van de Sjtichting Oktoberfeeste in Zitterd. En daarbij werden ook de gedragsregels maar weer eens duidelijk gemaakt. Om er een paar te noemen: voertuigbestuurders kunnen aan een alcoholcontrole worden onderworpen en het geluidsniveau van de deelnemende wagens mag niet te hoog zijn. Verder zijn overmatig alcoholgebruik op de wagen en aanstootgevend gedrag redenen om deelnemers uit de parade te verwijderen.

Na afloop van de ‘tapinstructie’ en het uitreiken van de optochtnummers werden zoals elk jaar de nieuwe T-shirts en pins voor de medewerkers gepresenteerd. Eerste ontvangers waren ontwerpster Claire Widdershoven, de aanstaande Miss Oktoberfeest 2019 Yvette Verjans en haar chaperonne Ilze Debije.

Vervolgens werd de werking van de tapinstallatie gecontroleerd en de kwaliteit van het bier gekeurd. Conclusie: de tap werkt en het bier is in orde.

Reacties