Weersverwachting herfstvakantie en Oktoberfeest

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wie had gehoopt op dezelfde prachtige weersomstandigheden waarmee het Oktoberfeest dan wel de herfstvakantie de afgelopen twee jaren was gezegend heeft dit jaar pech.

Want momenteel is het herfstachtig, zoals dat hoort in deze tijd van het jaar. Maar qua temperatuur en de hoeveelheid verwachte neerslag valt het zeker tot aan zondagavond alleszins mee.

Vandaag blijft het voornamelijk bewolkt en daarbij wordt het naar verwachting 18 graden. Vanmiddag kunnen er enkele buien vallen. In de avond is het droog en dat is wel zo prettig voor de deelnemers aan en de toeschouwers bij de Oktoberfeestparade die vanaf 19:00 uur door het centrum van Sittard trekt.

Ook zaterdag kan er een spatje regen vallen. Het wordt dan 19 graden en de zon laat zich, net als zondag, zo nu en dan zien. Zondag wordt naar verwachting de warmste dag van deze herfstvakantie en het blijft dan naar verwachting overdag droog. Het kwik kan dan lokaal de 23 graden aantikken. Ook goed nieuws dus voor de deelnemers aan en de toeschouwers bij de Internationale Schutterijen en Gilden Optocht, die vanaf 13:30 uur door de binnenstad van Sittard trekt.

Maandag en dinsdag wordt er meer regen verwacht en dan wordt het ook weer wat minder warm. Woensdag, de slotdag van het Oktoberfeest, is er een kleine kans op wat neerslag.

De rest van de herfstvakantie blijft het wisselvallig weer met temperaturen van 15 tot 17 graden en dagelijks kans op een bui.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen