Ondernemingsraad Glanerbrook vraagt om informatie en investeringen

Foto:

Op 31 december 2020 verloopt het contract van Laco als exploitant van Glanerbrook in Geleen. Daartoe heeft het gemeentebestuur eind 2017 besloten.

Tegelijkertijd werd Glanerbrook aangewezen als de centrale zwem/ijs sportaccommodatie binnen de gemeente.

Maar voordat er aan de Kummenaedestraat een nieuwe accommodatie verrijst zal er nog wel de nodige tijd verstrijken. Volgens enkele rapporten kan de accommodatie van Glanerbrook in zijn huidige staat het nog wel tot 2025 redden.

In een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad geeft de ondernemingsraad van Glanerbrook lucht aan zijn zorgen over de huidige stand van zaken.

In alle gesprekken, die de ondernemingsraad van Glanerbrook na het besluit Glanerbrook aan te wijzen als centrale zwem/ijs sportaccommodatie heeft gevoerd met verschillende raadsfracties en met de verantwoordelijke wethouder, heeft de OR zijn zorgen geuit over de toekomst van Glanerbrook, maar ook over de huidige staat van de accommodatie. Volgens de OR zal er – om de kwaliteit van de dienstverlening aan huurders en recreanten te kunnen waarborgen – nú al geïnvesteerd moeten worden en niet pas in 2025.

“Als wij dan kijken naar het aantal incidenten welke de laatste jaren hebben plaatsgevonden binnen Glanerbrook dan bevestigt dit onze zorgen. Wij zijn als Ondernemingsraad dan ook van mening dat gezondheid, veiligheid en hygiëne voor gasten en personeel altijd voorop dient te staan,” zo stelt de OR.

De OR geeft verder aan dat men met het naderbij komen van 31 december 2020 behoefte heeft aan meer informatie over de toekomst van Glanerbrook. Geruchten zorgen voor onzekerheid en onrust bij de werknemers, maar ook bij de verenigingen die in Glanerbrook hun activiteiten hebben. “Na het besluit van 2017 is het erg stil geworden.”

Cookieinstellingen