Wintertijd en einde vakantie: langere files

Foto: CC0 via Pixabay

Weggebruikers moeten na het weekend rekening houden met meer drukte tijdens de avondspits. Dat heeft twee oorzaken.

Zo gaat komende nacht de wintertijd weer in. Om 03:00 uur ’s nachts wordt de klok dan een uur teruggezet. Dat betekent voor een keer een uurtje langer slaap, maar ook dat het voortaan een uur eerder donker is dan tijdens de zomertijd.

Weggebruikers moeten ieder jaar weer wennen aan deze nieuwe situatie. Daardoor kunnen langere files ontstaan. De eerste spitsen na het terugzetten van de klok verlopen vaak erg rommelig, met langere files tot gevolg. Behalve dat het eerder donker wordt, speelt ook het weer een grote rol.

Verder komt dit weekend een einde aan de herfstvakanties van de regio’s noord en midden Nederland. Zowel maandag als dinsdag moeten weggebruikers dan ook rekening houden met extra drukte op de weg.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan. Aangeraden wordt voor vertrek de actuele verkeersinformatie te raadplegen en eventueel de reis daarop aan te passen. Zorg ook dat uw autoruiten en -spiegels schoon zijn, dat het ruitenvloeistofreservoir is bijgevuld en de verlichting in orde is.

Cookieinstellingen