Holtum – avond over oorlog, bevrijding en wederopbouw

Foto: Houtem Vreuger

De werkgroep Houtem Vreuger organiseert op vrijdagavond 8 november een avond die in het teken staat van de oorlogsjaren, de bevrijding en de wederopbouw van het dorp.

Muziekgezelschap Juliana heeft speciaal voor deze gelegenheid bij de oorlog en de bevrijding passende muziek ingestudeerd en verzorgt twee optredens. Verder worden er twee presentaties over de oorlogsjaren en de bevrijding van Holtum verzorgd door John Stoffels en Hanneke Daalmans en na de pauze wordt de door Paul Cuijpers in samenwerking met de werkgroep Houtem Vreuger bewerkte dorpsfilm uit 1957 vertoond, die een prachtig beeld geeft van het dorp na de oorlogsjaren.

De avond begint om 19:30 uur in gemeenschapshuis De Auw Sjoal en duurt tot ca. 22:00 uur. De zaal is open vanaf 19:00 uur en de toegang is gratis. Wie graag een zitplaats wil doet er goed aan om vroeg aanwezig te zijn.

Na afloop kunnen de bestelde DVD’s van de dorpsfilm worden afgehaald of nog worden nabesteld. Na afloop is er nog ruim tijd om na te praten en (oude) contacten te vernieuwen.

Cookieinstellingen