Nieuwe omheiningen voor streekboerderij Daniken

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wethouder Leon Geilen onthulde woensdagmiddag het houten naambord boven de ingang van de Contactweide.

In de Contactweide kunnen bezoekers van de kinderboerderij bij de dieren – kleinvee zoals schapen en geiten – komen.

De onthulling van het bord markeert de afronding van de vervanging van diverse omheiningen binnen het terrein van de zorgboerderij. De oude waren al twintig jaar oud en aan vervanging toe. Op enkele plekken na – die komen binnenkort nog aan de beurt – zijn de omheiningen weer helemaal bij de tijd.

Streekboerderij Daniken is onder meer een zorgboerderij, waar een zinvolle dagbesteding wordt geboden in de vorm van werkzaamheden op de boerderij, zoals dierverzorging, beheer en onderhoud terrein en gebouwen, tuin, huishoudelijke werkzaamheden, creatief, houtbewerking, verkoop van consumpties (terras) en eigen gemaakte producten.

Ook voor wandelaars – vooral met (klein)kinderen – is streekboerderij Daniken een aantrekkelijke plek. Er is een kinderboerderij en kinderen kunnen er naar hartenlust spelen op het speelveld met verschillende speeltoestellen. Je kunt op het terras genieten van een verse kop koffie en een lekkere wafel of stuk vlaai uit eigen bakkerij. Op een mooie dag trekt streekboerderij Daniken honderden bezoekers. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen die allemaal goed worden ontvangen.

Streekboerderij Daniken heeft vanaf maart 2020 een vacature voor een verkoopkracht voor het bemannen van het winkeltje. Daar staat een kleine uurvergoeding tegenover. Geïnteresseerden kunnen zich melden via [email protected].

streekboerderij Daniken

Cookieinstellingen