Subsidie Mondriaan Fonds voor Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Foto: Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Woensdag 6 november jongstleden ontving Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen de honorering van de aangevraagde subsidie bij het Mondriaanfonds voor het collectieplan 2020/2021.

Het plan waarin visie, collectionering, aankoopbeleid, ontsluiting en bruiklenen helder worden beschreven, was aanleiding voor de toetsingscommissie om een subsidie van 100.000 euro te verlenen. De subsidie is bedoeld om nieuwe werken aan te schaffen.

Collectieplan 2020/2021 maakt indruk op toetsingscommissie

De toetsingscommissie vindt het beleid van De Domijnen eigenzinnig, onderscheidend en van een goede kwaliteit. Het museum koopt op tijd, koopt kwalitatief goede kunst, heeft een signalerende functie en daarmee een toegevoegde waarde ten opzichte van de Collectie Nederland. Die kwaliteit verdient in de ogen van de commissie een nationale uitstraling.

Met het toegezegde bedrag kan Museum Hedendaagse Kunst de Domijnen werken aankopen op het gebied van beeldende kunst en vormgeving die zijn gemaakt vanaf 1945. Tenslotte is de commissie verheugd dat Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een ruimhartig beleid voert betreft het uitlenen van kunstobjecten uit de Collectie Sittard-Geleen.

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Op dit moment loopt de tentoonstelling Joseph Sassoon Semah Being Touched by an Angel Just Before Birth waarin een recente aankoop van het museum te zien is.

Bijschrift bij de foto boven dit bericht: Because of the binding. A road through pillars. Strange power. The shadow of the Mother Tongue, 1988 cortenstaal, bronzen afgietsels van hondenschedels; installatie – in de vorm van een gedicht – van 22 geabstraheerde Hebreeuwse letters, elk ca. 20x179x179 cm, collectie Sittard-Geleen, aankoop met steun van het Mondriaan Fonds.

Cookieinstellingen