Myron van der Velden te gast bij boekhandel Krings

Foto: Leopold

Op woensdag 20 november 2019 vertelt Myron van der velden van 14:30 tot 15:30 uur over haar debuut Spoorloos op de Droomplaneet.

Nadat ze in de ochtend te gast is geweest op Jenaplanschool De Vlieger in Sittard (11:30-12:45 uur) is Myron ’s middags te gast bij boekhandel Krings op de Brandstraat in Sittard. Zij vertelt dan over haar boek en het schrijversleven. Uiteraard zal zij alle vragen beantwoorden (nou ja alle…) en haar boek signeren.

Wil je deze schrijver ontmoeten dan ben je van harte welkom. Een speciale uitnodiging voor kinderen die voor hun school een stukje schrijven.

Over het boek

‘Je hebt een bijzonder talent, Minnie Westerland. Er zijn maar een paar mensen op de wereld die zo goed kunnen dromen als jij.’

Minnie heeft haar hele leven gedacht dat ze een heel gewoon meisje is. Tot haar schoolmeester ontdekt dat ze een Superdromer is: ze kan haar dromen besturen. Hij neemt haar mee naar het Dromenlaboratorium en vertelt haar een groot geheim. Alles wat er in je dromen gebeurt, bestaat echt. Op Hypnos, de Droomplaneet.

In een razend tempo wordt Minnie voorbereid op een geheime expeditie. Twee kinderen zijn vermist op de Droomplaneet. Ze worden niet meer wakker, en niemand weet wat er gebeurt als ze niet op tijd worden gevonden. Samen met vier andere Superdromers reist Minnie naar de Droomplaneet om de verdwaalde kinderen te redden.

Onderweg blijft één vraag door Minnies hoofd spoken: als alles wat in je dromen gebeurt echt is – zijn nachtmerries dat dan ook?

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf groep 5/6.

Over Myron van der Velden

Verhalen schrijven is altijd haar droom geweest maar ze heeft ook andere ambities: ballerina, banketbakker, actrice of journalist leek haar ook wat. Na een jaar psychologie gestudeerd te hebben ging ze Theater-, film- en televisiewetenschappen studeren. Het laatste half jaar studeerde ze in Australië. Ze heeft ook zo’n vijf jaar in Parijs gewoond en in die tijd ook een masterdiploma in de journalistiek gehaald. Inmiddels woont ze weer in Utrecht (met twee katten en een Fransman!). Banketbakker is ze niet geworden en de tutu is ook verdwenen maar haar verhalen zijn gebleven en daar maakt zij nu haar beroep van.

Cookieinstellingen