Namen diskjockeys Glazen Huis Geleen bekend

Vlnr: Marco Rietveld, Hans Timmermans, Petra Willems en Michel van Dijke
Foto: © Oltech Solutions

Van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december staat het Glazen Huis op de hoek van de Raadhuisstraat en Markt in Geleen.

Het Glazen Huis heeft die prominente plek tijdens het kerstevenement ‘Fabelachtig Geleen’. De vier presentatoren die zich vrijwillig 48 uur lang in het Glazen Huis laten opsluiten, muziek draaien, artiesten en gasten ontvangen zijn Petra Willems, Marco Rietveld, Hans Timmermans en Michel van Dijke.

Het publiek kan de dj’s live aan het werk zien en muziek aanvragen voor het goede doel. Er lopen ook nog twee presentatoren in het centrum rond om live reportages te maken. Dit zijn Wilbert Smeets en Wil Schmitz. Met het geld dat wordt opgehaald worden twee lokale, goede doelen gesteund. Dit zijn Petje af Zuid-Limburg en SamenLoop voor Hoop Sittard-Geleen.

Voor meer info kijk op de Facebook pagina van het Glazen Huis. De 48 uur durende uitzending is in beeld en geluid te volgen via een streaming op www.centrumgeleen.nl.

Waarom doen Petra, Marco, Hans en Michel mee aan het Glazen Huis Geleen?

Petra Willems

SamenLoop voor hoop KWF-kankerbestrijding

Zeventien jaar was ik, toen ik voor het witte bed stond in een koud en kille patiëntenkamer. Met één, ferme ruk, donderde mijn vader van het hooggeplaatste plateau waar hij op stond. Hij was niet onsterfelijk, maar blies zijn laatste adem uit. De eerste, maar niet de laatste keer dat kanker mij vaak in een zwart gat duwde.

Ik schrijf dit verhaal en op de achtergrond speelt ‘Sail away’. Een nummer wat mij terugbrengt naar andere afscheidsmomenten van kennissen, dierbaren, familie die de kanker niet de baas mochten zijn. De actualiteit is dat er nog steeds dierbare vrouwen om mij heen leven met de angst om deze ziekte weer aan te moeten kijken. Dat ik me hiervoor op deze manier sterk voor mag maken geeft me een dankbaar gevoel.

Petje Af Weekendschool

Hoe zou mijn wereld er nu uitzien als er mijn tienerjaren volwassenen waren opgestaan die oprecht tegen mij zeiden: “Ik geloof in jou.” Mensen met invloed beseffen vaak niet hoeveel impact zij kunnen hebben. Impact met één knikje van bevestiging… Met een glimlach als uiting van vriendschap… Met een schouderklopje als aanmoediging. Met vier woorden om zo aan te geven: Ik zie jou, ik hoor jou, mijn tijd ben je helemaal waard. In mijn tienerjaren hoorde ik ontelbaar vaak: “Petra, dat kun je niet.” Of “Dat mag niet. Of “Je MOET zus en zo.” Zo vaak hoorde ik: “Zwijg.” Of kortweg een botte “Nee.” Naast kritiek of afkeuring, waren de ergste momenten dat ik compleet genegeerd werd. Omdat je te lastig bent, te veel vraagt… in hun ogen. Hierdoor gaat een kind op een verwarde manier naar zichzelf kijken. Om soms al snel, soms na jaren, problemen te ontwikkelen. Als we deze groep jongeren juist op deze leeftijd (net voor de overgang naar de grote school) in alle vrijheid mogen laten ontdekken… buiten de bestaande kaders… dan wakkeren we wellicht dat vuurtje in hen aan…. Van de wereldverbeteraars van de toekomst. Aan die basis wil ik bijdragen en draag deze boodschap dan ook graag actief uit.

Glazen huis Geleen

Al het goede komt in drieën, net zoals de golden circle van Simon Sinek. Waarom, hoe en wat doe je? Ik begin meestal van binnenuit: Mijn ‘Why’ is mijn grootste motivator, mijn innerlijk vuurtje: Ik heb één motto: Haal alles uit het leven. Of, als je het zelf niet wil of doet, heb dan het lef daar anderen bij te ondersteunen. Ik heb hoge maatschappelijke waarden. Anderen helpen zit in mijn bloed. Via goede doelen is de ‘How’. En de ‘What’ is via spreken, door te presenteren. Als kind vond ik het al fantastisch om het podium te beklimmen, te entertainen, in een rol te stappen. Vandaag las ik dit “Als er één vaardigheid is die je verder brengt, echt de nummer één vaardigheid, dan is het spreken. Aan elke grote verandering is een speech voorafgegaan. Spreken is dé manier om anderen te helpen.” En laat radio nou net klank geven aan die stem.

Hans Timmermans

Het Glazen Huis zoals dit door de jaren heen door onze nationale radio werd geïntroduceerd heeft mij vanaf het begin getriggerd. Wat een leuk idee en wat een actie om mensen te bewegen om geld te geven voor een goed doel. Ik keek altijd jaloers naar de DJ’s van 3 FM in dat huis en dacht: waauww wat is dit mooi en ontzettend gaaf om te doen. Ik vind het dan ook een eer dat ik mij mag gaan inzetten voor deze editie. Als individu en als team zal ik er alles aan doen om deze editie tot een ongekend succes te maken.

Zelf ben ik absoluut een mensenmens, in het dagelijks leven werk ik met mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt, zowel verstandelijk als fysiek probeer ik mensen handvatten te geven zodat zij zich volwaardig voelen en met zelfvertrouwen stapjes met betrekking tot hun ontwikkeling gaan maken. Dit werk doe ik al 12 jaar met ziel en passie. De doelen waar we ons in het Glazen Huis voor gaan inzetten passen dan ook geheel in mijn plaatje.

Daarnaast is mijn tweede passie radio maken. Dit is ontstaan vanuit vroeger toen ik als DJ in de top van Limburg en daarbuiten plaatjes draaide in grote clubs zoals de toenmalige Galaxy in Nieuwehagen en de Manhattan in Arnhem.

Met het fenomeen radio maken werd ik begin 80 er jaren geconfronteerd. Ik ging een programma maken bij een van de populairste zenders in die tijd: Maasvallei Radio. In die periode luisterde heel Maastricht en omgeving naar deze zender. Ik merkte dat het radio maken in mijn bloed zat en dat ik dit ongelooflijk leuk vond. Na mijn periode Maasvallei ben ik naar RMC Radio gegaan waar ik ook nog enige jaren radio heb gemaakt.

Momenteel ben ik als bestuurslid en radiomaker actief voor de Streekomroep Limburg 2 (SOL2) Dit is een nieuwe omroep waar men nog veel van gaat horen.

Marco Rietveld

Ik doe ontzettend graag mee met het Glazen Huis in Geleen omdat ik me volledig kan vinden in de goede doelen die er aan verbonden zijn. Verder is het altijd leuk om publiek te vermaken met gezelligheid en muziek. Met 38 jaar radio ervaring bij diverse stations in het hele land en nu bij SOL2 Echt/Susteren en OR6 Gemeente Roerdalen en jaren als DJ in binnen en buitenland te hebben opgetreden sluit ik me nu graag aan bij dit mooie event.

Michel van Dijke

Afgelopen jaar tijdens de eerste editie van het Glazen Huis in Geleen kreeg ik mijn vuurdoop als DJ die live radio mocht maken. Een droom die uit kwam. Als puber heb ik vaak gedraaid als DJ bij jongeren sociëteit de Kelder in Urmond, maar ook tijdens feestjes en partijen en de braderie in oud Geleen heb ik menig plaatje door te speakers laten klinken. Door Petra, Marco en Hans te hebben benaderd denk ik een uitstekend team te hebben samen gesteld. We gaan samen met de hele organisatie inclusief artiesten er een onvergetelijke 48 uur van maken met hopelijk een geweldige opbrengst ten bate van het goede doel.

Reacties