Vragen lokale PVV-fractie in verband met WhatsApp-stop gemeente

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De PVV-fractie in de gemeenteraad van Sittard-Geleen stelt schriftelijk vragen aan het college naar aanleiding van de door de gemeente aangekondigde ‘WhatsApp-stop’.

Met ingang van 7 december mogen gemeenten van de maker van WhatsApp dit laagdrempelige communicatiekanaal niet meer gebruiken voor contact met inwoners. Inwoners konden sinds juni 2015 24 uur per dag en 7 dagen per week via WhatsApp hun opmerkingen en vragen kwijt aan de gemeente, die deze op werkdagen oppakte en beantwoordde.

De PVV-fractie wil weten of de gemeente al da niet in VNG-verband (VNG = Vereniging Nederlandse Gemeenten) bij WhatsApp heeft nagevraagd of en wanneer deze dienst weer wordt aangeboden.

De gemeenten zouden volgens de VNG onder voorwaarden tijdelijk gebruik kunnen maken van de zakelijke variant van WhatsApp. De PVV-fractie wil weten welke voorwaarden dat zijn en of de gemeente daaraan kan en wil voldoen.

Tenslotte vraagt de PVV-fractie om te onderzoeken of er in de tussentijd een alternatief voor de laagdrempelige communicatieapp kan worden aangeboden.

Cookieinstellingen